EFOY bränslecell

Elverk eller EFOY Bränslecell?

Med ett elverk har du ett portabelt och smidigt alternativ för strömförsörjningen. Elverken är idag ganska tysta men brummar så klart. Du kan till de flesta modellerna ansluta 230V direkt till elverket, exempelvis en batteriladdare eller en annan förbrukare, en del elverk har även USB-post för laddnig av elektronisk utrustning.

Elverken drivs av Bensin, Diesel eller Gasol. Byten av olje och bränslefilter måste utföras enligt tillverkarens instruktioner och intervall.

Bränslecell EFOY

Till skillnad från Elverk är detta ett helt tyst och underhållsfritt alternativ. EFOY är ett världsledande märke av bränsleceller. Devar först på marknaden med bränsleceller för fritidsbruk. Med en bränslecell kan du bli oberoende av el från campingens el-stople. EFOY är mycket pålitlig och helt underhållsfri.

En bränslecell omvandlar metanol till el, restprodukterna är endast en liten del koldioxid och vattenånga som restprodukt, vattenångan leds enkelt bort med en slang.
Bränslecellen ansluts direkt till husvagnens förbrukningsbatteri (batterier). EFOY har en inbyggd batteriladdare som automatsikt stratar upp när batterierna behöver laddas och stänger av batterierna när de har laddats.

Vilken EFOY ska du välja? Testa gärna kalkylatorn på denna sida: https://www.efoy-comfort.com/sv/energiekalkulator


Logga in