Markis för husbil eller husvagn

Vi har markiser för husvagn, husbil och plåtisar (van). Markisens ger dig en skyddad och en härlig uteplats. Markisen ger även skugga till ditt kylskåp som annars värmas upp av solen, ett kylskåp i skugga drar mindre energi coh ger mer kyla. 

Har du husvagn? Det mest förekommande för husvagn är påsmarkis som skjuts in i husvagnens förtältsskena och rullas ut manuellt. Det finns även en del takmarkiser som kan monteras på husvagn med hjälp av olika adaptrar. Takmarkiser väger mer än påsmarkiser vilket du som fordonsägare bör ta i beaktande då det påverkar hur mycket annan vikt du kan ta med dig på resan. Den längd du kan ha på en påsmarkis bestäms av den raka delen som följer husvagnens tak. Påsmarkisen måste vara helt rak mot husvagnsväggen för att kunna spännas ut ordentligt. Har du en äggformad husvagn rekommenderas ett solsegel eller liknande.

Har du husbil eller plåtis? Då är en boxmarkis vanligast. Boxmarkiser monteras på en rak vägg eller på tak beroende på markismodell. Generellt kan alla väggmarkiser monteras på en rak vägg med medföljande markisadaptrar. Ska markisen monteras på tak eller på en rundad yta behövs oftast en markisadapter som köps som tillbehör. Boxmarkiser vevas ut (med några få modellundantag) med vev, eller om du köper till en motor för 12V, då är din markis ute med endast ett knapptryck.

Tillbehör till markiser Till markiserna finns smarta tillbehör samt reservdelar till både nya och äldre markiser. 

Markistält Många markiser kan kompletteras med ett tält som gör din markis till förtält. Vill du inte ha ett helt tält rekommendrar vi en sidovägg (kallas även Rain Blocker) som vindskydd. Det finns även väldigt bra fronter som skyddar mot regn och sol, eller varför inte en lättare väv som skyddar mot sol (Sun Blocker).

Stormband Ett måste om det inte är vindstilla! Vi rekommenderar alltid fälla in din markis vid dåligt väder, om det regnar eller blåser mycket, eller om du vet att ovädret är på väg! Markiser är gjorda för att ge dig solskydd eller regnskydd vid lättare regn. Vi är många som köper reservdelar till markiserna på grund av vädret!
Matta - en skön tjockare matta är guld värd under fötterna. Mattorna från exempelvis Fiamma är bra och kallas för Patio, finns i olika storlekar. Se våra markismattor under Tillbehör & Reservdelar.

Reservdelar till markiser - observera att leveranstiden för reservdelar och artiklar vi säljer sällan kan vara längre än normalt


Vanliga frågor

Finns det olika typer av markiser?
Hur fäster man en markis?
Vilket material är bäst för markiser?
Logga in