Batteriladdare till Husvagn och Husbil

Vi har batteriladdaren för dig. Kända varumärken som Victron, CTEK, Dometic (tidigare Waeco), Exide (Tudor) och LTC mfl.
Vilken laddare du ska välja beror på hur stor din batterigrupp (eller batteri) är och hur snabbt du vill att det ska laddas. 

Ett räkneexempel (inte 100% sanning då det finns faktorer som kan påverka laddningen): 
En vanlig storlek på batteriladdare till husvagn eller husbil är 7A. Den laddar 7 Ampere. Om ett 70Ah batteri är tomt (under 11,7V) laddar en 7A laddare upp ditt battri på ca 5 timmar. Ett batteri ska aldrig bli helt tomt, därför räknar vi med att ett 70Ah batteri under 11,7V innehåller ca 35Ah, och det är det som tar ca 5 timmar att ladda upp (7A*5h=35Ah).

Väljer du en laddare på 15A tar det således ca 2.5 timmar att ladda upp samma batteri som exemplet (15Ax2.5=37,5Ah).
En kraftigare laddare kan även ladda upp en större batteribank i din husvagn. Kontrollera hur stort ditt batteri är eller hur stor din batteribank är innan val av laddare och jämför med specifikationerna så laddare kan ladda upp batteriet/batterigruppen i husbilen.

Det finns även laddare med inbyggt Bluetooth som kan kopplas upp till en smarttelefon eller läsplatta. Genom appen kan man se status på laddaren och batteriet i husvagnen samt göra inställningar i laddaren.

Nästan alla laddare är automatiska vilket innebär att när du ansluter 230V till laddaren så startar den upp, kontrollerar statusen på batteriet eller batterigruppen och påbörjar laddning vid behov. 

Saknar du någon laddare så kontakta oss, vi beställer från alla större leverantörer i Sverige och Tyskland och kan hjälpa dig med ordern.
Välkommen till Camping 4U!

Visar 1-2 av 2 artiklar

Vanliga frågor

Vilken batteriladdare är bäst?
Hur lång tid tar det att ladda ett batteri?
Vad kostar en batteriladdare?
Logga in