Klimatanläggning till Husvagn & Husbil

Klimatanläggning / Aircondition / AC / värmeväxlare - kärt barn har många namn. Vi har kylande produkter till fordon som man kan montera i fönster, tak eller golvet.

Vad ska man välja?
En takmonterad AC är alltid med dig. Drivs med 230V och ger en behaglig och jämn kyla. En del modeller kan även gererera en behaglig värme vilket kan behövas på ruggiga höstdagar.
Installationen är ganska enkel då de passar i ett hål som är 40x40cm och det finns i nästan alla fordon om man demonterar en befintlig taklucka.
En golvmonterad AC är enkel at installera och med hjälp av ventilationsslangar kan du sprida kylan (eller värme också för vissa modeller) dit du vill. Drivs på 230V och tar inte bort något ljusinsläpp som en takmponterad AC gör om du ersätter en taklucka.
Portabel AC drivs även den på 230V, hängs i fönstret och ger en bra kyla. Billigare än Tak/Golvmonterade och behöver lite handpåläggning då de ska tas fram och stuvas undan innan avfärd.
Tank lite etxra på höjden på fordonet om du monterar en takmonterad, kommer du under alla broar som du vill passera?
En AC väger ca 20-40 kilo och minskar ditt fordons lastvikt.

Vem installerar? En tak och golvmonterad AC bör installeras av en elektriker. I övrigt kan en händig person installera en AC. Läs gärna på manualer och förbered dig innan installationen.
Har du frågor innan köp finns vi här för dig, välkommen!

Logga in