Cykelställ till husvagn och husbil

På Camping4U.se hittar du cykelställ för din husvagn, husbil eller transportbil.

Det kan upplevas som en djungel när man väl har bestämt sig för att inhandla ett cykelställ, men efter lite övervägande vilken modell som passar just er bäst – kommer ni ha mycket glädje under era transporter. Thule Elite har skenor som kan skjutas sidled för bästa placering. Thule Sport G2 har modeller som är utformat för Hobbyvagnar. En rundare vägg kan exempelvis behöva ett cykelställ speciellt utformad för modellen och då har vi Thule Sport G2 Tour. Klassikern Fiamma Carry Bike Pro är känd som den starkaste och stabilaste cykelhållaren på marknaden med 200m-4Bikes bågen som är teleskopisk. Fiammas kännetecken med röda detaljer har gått över mer till grått och svart vilket gör att man kan välja mellan klassikern med röda fästen eller stilrena cykelställ med svarta fästen. Valet av variant beror dels på om ni har husvagn eller husbil samt vilken modell, antalet cyklar, vikt på cyklarna, eller om det kanske till och med är vespor och mopeder med i bilden. Förutom modellerna nedan finner ni ett stort utbud om ni klickar in på sidan. Både Fiamma och Thule har ett stort utbud av cykelställ för skåpbilar, transportbilar, sprinter, och fordon med dubbeldörrar. Oavsett förutsättning har vi modeller som passar.

Cykelställ för dragbalken..

Fiamma Carry Bike Caravan XL A är en av alla modeller som vi har, och den passar de flesta typer av husvagnar, även de med bred dragbalk och vagnar med ALKO dragkåpa. Dessutom är de smidig att använda då det kan fällas framåt för att komma åt gasolluckan när cyklarna inte är lastade.

Fiamma Caravan XL A PRO kan kompletteras med ytterligare en skena för att transportera 3 cyklar. Har ni däremot en lite kortare dragbalk är Caravan XL A PRO 200 att föredra. Caravan XL A PRO 200 EBIKE är framtagen att klara transport av 2 El-cyklar. Den har förstärkt struktur och passar dessutom alla dragbalkar.

Thule Sport G2 Caravan light är ett lätt cykelställ från Thule på endast 4,7kg! Trots sin lätta vikt rymmer det upp till 3 cyklar. Det är dock mest känt för sin låsning av den fällbara plattformen som återgår automatiskt till utgångsläget där den låses fast utan lösa delar. Dessutom är det helt fällbart även med cyklarna lastade.

Thule Caravan Superb är framtaget för el-cyklar och klarar 2st. Det är utbyggbart för en 3e cykel men det bör då vara en standardcykel för att inte uppnå maxvikt. Detta Thule elcykelställ har en lägre plattform med följd att det blir en lägre tyngdpunkt. Många förare, framförallt lite ovana campare känner att det bidrar till en skönare kör-känsla och den låga lasthöjden gör dessutom att det blir mer ergonomiskt att lasta cyklarna.

Cykelställ för väggmontering..

Thule Elite G2 Standard är ett perfekt val vid behov av cykelhållare för allroundbehov. Den väger relativt lite med tanke på att den kan hålla upp till 4 cyklar. Allt från barncyklar till E-bikes.

Thule lift Elite är gjort för 2 cyklar men med en extra skena som finns under tillbehör kan en 3e cykel transporteras. Cykelstället sänks enkelt med vev till lämplig höjd. Den lägsta punkten är 70cm för att förenkla och bidra till skonsammare lastning. En uppgradering av det cykelstället heter Thule lift Elite med 12V motor som har samma funktioner men istället för att veva själv sköts manövreringen elektriskt.

En annan elektronisk cykelhållare med 12V motor för el-cyklar är BR-System Electronic Bikeholder där lastskenorna kan sänkas 110cm. Tar batteriet slut kan man enkelt veva för hand.

Thule Excellent låg modell har kortare avstånd mellan fästpunkterna för att passa fordon med begränsat utrymme. Skenorna är väldigt enkel att justera även med cyklarna i stället. Under tillbehör finns skenor att välja till för att utöka så du kan ha med dig upp till 4 cyklar på semestern. Den finns även som hög modell.

Fiamma Carry Bike CL är kontrollerad av TÜV som är en förkortning av Technischer Überwachungsverein som med sina mycket stränga krav för godkännanden är en av de starkaste internationella kvalitetsmärkningarna. Detta cykelställ är perfekt för de som har bakgavelfönster och vill kunna öppna det med cykelstället på, då det monteras längre ner på fordonet.

Fiamma Carry Bike Simple Plus är anpassad för bakgavlar som är sneddade el har svagare bärighet då man fäster hållarna i markisskenan eller träregeln ovanför fönstret. Även denna har justerbar höjd.

Andra möjligheter att transportera sina cyklar..

Atera har modeller för enkel montering på dragkrok. Den är komplett med belysning och kan ta upp till 3 cyklar. Trots det är den ändå fällbar framåt när bakluckan behöver öppnas. Tillbehör finns att bygga på för ytterligare en cykel så sammanlagt tar den en last på 4st cyklar.

En del föredrar att lasta sina cyklar, mopeder och vespor i garaget på husbilen. Både Fiamma och Thule har cykelställ som kan fällas upp när de inte används och sparar mycket plats till annat. Även där finns tillbehör som gör det möjligt att få plats med upp till 4 cyklar i lastutrymmet på husbilen. Fiamma har även flera modeller med glidsystem som skruvas i garagegolvet för att lasta cyklar, mopeder och mc upp till 300kg. Enkel montering och lättsam i- och urlastning gör denna variant populär, inte minst bland crossåkare. Linnepe har en ramp för garage som har 12V elektrisk manövrering med fjärrkontroll för att enkelt få in sin moped i garaget.

Glöm inte att kika in på tillbehör där ni finner överdrag till era cykelställ. Vi har Bike Covers i olika modeller, spännbandskit, reflexskyltar att fästa bak på lasten för länder som Spanien och Italien som kräver en egen sorts varningsskylt bak på lasten jämfört med resten av EU där en universalskylt för EU räcker.


Vanliga frågor

Vilka cykelställ passar till husbil?
Hur många cyklar får plats på ett cykelställ?
Finns det reservdelar till mitt cykelställ?
Logga in