Husvagnsspeglar

På Camping4u har vi ett STORT utbud av backspeglar i alla prisklasser.

Det finns med klart glas, tonat glas, stora speglar passande SUV, transportbilar och minivans och små smidiga speglar som inte är i vägen för t.ex. terrängbilar. Speglar med mindre vidvinkelglas är ett smidigt alternativ för att se mycket av omgivningen. Flera av de mindre speglarna kan även monteras både ovanför och under den befintliga fordonsspegeln. Vissa föredrar slätt glas medan andra vill ha större sikt vilket man upplever av konvexa husvagnsbackspeglar. Förutom att föraren får större synfält genom att glaset skalar ner de objekt de återspeglar, reflekterar konvext glas även ljuset utåt och minskar risken att bli bländad. Ibland behöver man bara komplettera med spegel på ena sidan. Därför har vi märken som levereras både parvis och styckevis.

Det viktiga med husbilsbackspeglar och backspegel till husvagn är att de passar föraren, och valen är helt individuella. En del föredrar skärmbackspegel som fästes på bilens framskärm. En stor fördel med dessa är att spegeln sitter längre fram vilket minskar huvudvridningar och medför en mer ergonomisk körning. Andra ser snabb och lätt montering, s.k. Clip on-spegel, som viktigaste aspekten vid inköp. Oavsett de personliga valen bidrar bra backspeglar till husvagn och husbil, eller andra fritidsfordon, till minskad risk för Blind spot, d.vs. mindre risk för att bakomliggande fordon ska hamna i döda vinkeln och bidrar till mer avslappnad körning vid filbyten. Helt enkelt ökad säkerhet i trafiken.

Nedan följer beskrivningar av några av de mest populära speglarna vi säljer för att ni som kunder ska kunna väga fördelar och nackdelar mot varandra, anpassat efter just era önskemål och behov. Observera att det endast är ett litet urval, och att ni hittar fler modeller under respektive rubrik.

EMUK sortimentet består av husvagnspeglar speciellt utvecklade för just din bilmodell vilket ger en optimal passform och erbjuder ett stort synfält. Dessa husvagnsbackpeglar är aerodynamiskt utformad vilket ger minimalt med vibrationer. 
Det förekommer att vissa modeller passar andra som ej är utskrivet. Hittar du inte just din modell så är du välkommen med ett mail till: info@camping4u.se så hjälper vi dig! Det finns även universalmodeller om man känner sig osäker.

Backspeglar EMUK

EMUK backspegeln har med sin utformning och anpassning till specifika modeller varit väldigt populär. Hållaren som fästs runt din spegel är utrustad med ett skumgummiskikt så fordonets spegel lämnas utan repor när spegeln tas bort. EMUK är också att föredra för dom som har ställplats på trånga campingar då de inte bygger lika mycket. EMUK säljs parvis och kommer i smidig väska för förvaring när speglarna inte används. Dessutom har EMUK ett uppskattat hjälpmedel för dig som känner att det är krångligt att koppla på husvagnen eller släpvagnen. En praktisk backspegel som du fäster enkelt på bakrutan med en sugkopp.

EMUK backspegeln har också flera tillbehör. Förlängningsarmar, extra spegelhuvuden, reflexer att fästa på din EMUK spegel så mötande bilar lättare kan bedömma vart spegeln slutar och på så sätt minimera skaderisken. Den kan även utrustas med safetyline för den som vill ha extra säkerhet om spegeln skulle lossna, för att förhindra att den flyger in i övriga trafikanter, samt stöldskydd som gör att backspegeln endast kan lossas med specialnyckel.

Milenco har bra sortiment av backspeglar anpassat till både husvagnar och husbilar.

Backspeglar Milenco

Milenco Aero3 XXL är lite av en storsäljare. Den har också konvext glas och droppformat utförande för mindre motstånd, men är speciellt framtagen för fullbreddsvagnar då den har en extra lång arm för extra bra sikt på vagnar upp till 2,5m. Aero3 XXL har även medföljande väska för smidig förvaring när speglarna inte används.

Milenco Aero spot är en spegel med vidvinkelglas, framtagen för husbilar som lätt kläms fast på befintlig backspegel och säljes styckevis höger respektive vänster för att fästa på backspegeln på den sida behovet finns.

På sidan hittar ni även reservdelar till Milencos backspeglar. Aero Pads för att byta ut klämkuddarna när de har blivit sliten, nya fästen, förlängningsarmar, extra spännen till spegeln, nya spegelhuvud, men även backspegelskåpor till Fiat Ducato att fästa på de befintliga speglarna som skydd mot stenskott och annat slitage.

Förutom Milenco finns andra alternativ till husbilar. Originalspeglar till exempelvis Fiat Ducato, Ford Transit och Renault Traffic

Backspeglar original

Dessa är elektroniskt justerbara och med 12v värmeslingor i glaset. Har stor huvudspegel med konvext glas samt en mindre vidvinkelspegel för optimal sikt. De har även lång fästarm.


Logga in