Taklucka till husvagn och husbil

Vi har många olika modeller och storlekar av takluckor. De passar de flesta husvagnar och husbilar som finns av Kabe, Cabby, Hobby, Adria med flera.
Den vanligaste storleken är 40x40cm. Det betyder att hålmåttet i taket är 40x40cm.

För att enklast kontrollera vilken taklucka som sitter i din husvagn kan man montera ner innerramen, då ser man tydligt hålets storlek och man kan även kontrollera takets tjocklek.

Ett alternativ för taklucka till husvagn är MaxxFan. En takmonterad fläkt som skapar luftcirkulation i din husvagn, finns i tre olika kulörer, se mer här

Vi rekommenderar Dometics luckor eller SkyMaxx som håller en hög kvalitet och framförallt Dometics luckor finns i många storlekar.
De flesta luckor har både myggnät och mörkläggningsgardiner inbyggt i underramen, till en del är det tillbehör, kontrollera gärna vad som ingår innan du beställer så du får med det du behöver.

Vissa luckor finns med och utan fast ventilation. För de flesta är fast ventilation att föredra men om du vintercampar kan man överväga en lucka utan fast ventilation för att få mindre värmeutsläpp i taket, men var noga med att besörja ventilationen i husvagnen på annat sätt.
Vid montage tätar du skruvhål och ytterramen med Terrostat, se tillbehör under respektive lucka.
Om du har hålmåttet 48x48cm har tyvärr luckorn i den storleken utgått och du behöver du göra hålet större.

Saknar du någon lucka som du hittat på annat ställe? Maila eller ring oss, vi beställer från alla större leverantörer både i Sverige och Tyskland.


Logga in