Campingguiden Markis

Familj under markis på campingplats

Ska markisen vara till husvagn eller husbil?
Har du en husvagn är en påsmarkis att föredra. Detta för att de är enkla att montera i husvagnens förtältsskena, de väger lite och är snabba och enkla att rulla ut. Finns i längder från 250-550 cm med 250 cm djup. Det går att montera boxmarkiser på en husvagn men tänk på att boxmarkiser generellt vägen 30-60 kilo, all vikt kommer på en sida, och du minskar lastvikten med samma vikt som markisen väger.

Har du husbil rekommenderas en boxmarkis som monteras på fordonet. Boxmarkiser är enkla att rulla ut (med eller utan 12V-motor) och de sitter ordentligt fast i fordonet. Har husbilen en plan vägg går det att montera markisen med medföljande fästen. Är det en vinkel eller annan profil så finns adapters till de flesta husbilar.  

Vilket märke skall jag välja, Fiamma, Dometic eller Thule?
Utseende och plånbok styr nog de flesta köpvalen. Fördel enligt oss på Campingtillbehör 4U är att Fiamma och Thule säljs ganska frekvent och är i princip lagervaror hos oss eller våra leverantörer. Det finns många tillgängliga reservdelar och tillbehör till Fiamma och Thule.  

Finns det tillbehör till både pås- och boxmarkiser? 
Beroende på vilken markis du har finns det att få tag på allt från en enkel sida som skyddar mot vinden till ett rum som monteras fast i markisen. Tillbehör som väggar och fronter finns till de allra flesta markiserna oavsett om det är pås- eller boxmarkis. De är till för att avvisa vind och till viss del kyla, och det finns även solskydd till vissa markiser. Till några kan du få tag på skön vadderad matta. 

Kommer det att finnas reservdelar till min markis?
Köper du en markis hos oss vågar vi (nästan) lova att det kommer finnas reservdelar i ca 10 år framåt till skillnad från andra andra märken och fabrikat av billigare modeller.  

Hur hittar jag rätt reservdel till min markis?
En av de vanligaste frågorna är om vi har reservdelar och det har vi men vi behöver ditt engagemang för att kunna rekommendera rätt del. På insidan boxen eller markisen finns en typskylt som beskriver vilken markis och modell du har, och i de fall det krävs även vilket serienummer markisen har. Fotografera gärna alla etiketter och beskriv vad du söker i ett mail till oss så kan vi hjälpa dig på bästa sätt. 

De flesta markisernas sprängskisser har vi i vår webbshop. Nedan är länkar till respektive Märke: 
Reservdelar Fiamma markiser
Reservdelar Omnistor/Thule markiser
Reservdelar Dometic markiser

Logga in